Blomkålsgratin med gratineret ost og sprød lys krumme

Sådan gør du

Steg porren blank i olie, og tilsæt spidskålen.

Steg grønsagerne, til de er knapt møre, og tilsæt blomkål de sidste 3 minutter, så også kålen bliver varm, men ikke mør. Smag til med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, muskatnød og salt. Bag det hele grundigt sammen.

Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.

Havgus-ost køres på robotten til revet ost.

Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og de 2 oste i massen (max hastighed).

Vend til sidst grønsagerne i dejen, og udportioner i kantiner. (10 portioner i en hel gastro, så der bliver mere sprød overflade)

Bland olien sammen med salt, brød og timian.Små blomkålsbuketter

Drys brødet ovenpå grønsagsmassen.

Bag ca. 35-45 min. ved 175 grader, til overfladen er gylden og sprød, og blomkålen mør.

Ingredients for10portionsportionportions:

    Fyld
  • 250g

    porre i skiver 1 cm

  • 20g

    olie

  • 1700g

    blomkål i buketter

  • diameter 5 cm og stok i 1x1 cm

  • 200g

    spidskål snittet i 0,5 cm strimler

  • 8g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

  • Æggeblanding
  • 200g

    smør

  • 200g

    mel

  • 5g

    muskatnød, revet

  • 8g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 900ml

    sødmælk

  • 450g

    æg, pisket sammen

  • 160g

    mozzarella, revet

  • 80g

    havgus 8 mdr., revet

  • Brødtopping
  • 20g

    olivenolie

  • 4g

    salt

  • 400g

    lyst brød, revet

  • 10g

    timian, hakket

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 604 kj
Protein 5,327 g 15 E%
Kulhydrat 12,6 g 35 E%
Fedt 7,742 g 47 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori