Misobagt blomkål med sushi-perlebyg og agurkesalat med sesam og tang
Sådan gør du
Misobagt blomkål
Læg hele blomkål på bageplader med bagepapir, og pensl dem ganske let med olie.
Bag kålene ca. 35 min. ved 180°C.
Hak hvidløg fint.
Pisk hvidløg sammen med miso, olie og vand i en skål.
Tag blomkålen ud af ovnen efter 35 min., og pensl dem med et tykt lag misomarinade.
Bag blomkål i yderligere 5-10 min.
Sushi-perlebyg
Kog perlebyggen mør i letsaltet vand.
Lun eddiken op under omrøring med sukker og salt, uden at det koger – bare til sukker og salt lige akkurat er opløst.
Lad marinaden køle af.
Hæld de færdigkogte perlebyg op en stor skål, og lad dem køle lidt af.
Vend marinaden grundigt sammen med risene. Brug fx en dejskraber til at vende risene rundt og lav ’skærebevægelser’ i risene, mens marinaden fordeles og perlebyggen løbende bliver sammenhængende og mærkes let seje.
Dæk perlebyggen med et fugtigt klæde indtil servering. De må gerne køle lidt af, men kom dem ikke i køleskabet.
Agurkesalat
Skær agurker i japansnittet (se tip).
Rør olie og limesaft sammen i en skål, og vend agurkerne i dressingen.
Smag til med salt og peber.
Knus notitangen med hænderne eller klip dem fint ud i korte strimler.
Drys sesamfrø og tang over salaten ved servering.
Servér misobagt blomkål med en stor ske eller kniv, til at dele dem i mindre stykker. Servér med sushi-perlebyg og agurkesalat.
Tip
Japan-snittet – også kaldet rangiri eller rullesnit – er en smuk og delikat udskæring af runde grøntsager. Skær spidsen af agurken i et 45 grader skråt snit 2-3 cm langt. Rul agurken en ¼ omgang, skær igen et skråt snit, og fortsæt på samme måde. Søg evt. på Youtube og se hvordan.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Bagt blomkål
- 3000g
blomkål (hele)
olivenolie
Misomarinade- 5g
hvidløg
- 150g
mørk miso
- 50ml
limesaft
- 30ml
olivenolie
- 100ml
vand
Sushi-perlebyg - 700g
perlebyg eller perlespelt
- 10g
salt
- 185ml
riseddike (eller æbleeddike)
- 85g
sukker
Agurkesalat - 1250g
agurker
- 50ml
olie (oliven eller neutral)
- 50ml
limesaft
salt og peber
- 25g
ristede sesamfrø
- 10g
noritang