Spansk æggekage med peberfrugter og røget salt

Sådan gør du

Opvarm fløde, salt og peber, og jævn med maizena, rørt ud i lidt koldt vand.

Afkøl flødemassen til under 75 grader.

Bland kartofler, løg, hvidløg, røget salt, peber og olie i stort kar.

Bag grøntsagernerne i lave, smurte gastrobakker i 20 minutter ved 180 grader.

Tilsæt grønne bønner og peberfrugter og bag yderligere ca. 10 minutter til kartoflerne er møre, men stadig har bid.

Blend æg og flødesovs til en glat masse.

Vend krydderurterne i æggemassen.

Fordel de bagte grønsager i smurte kantiner.

Hæld æggemassen over grønsagerne, og drys med osten. Udportionering pr. person ca.: 130g grønt, 100g æggesovs, 20g ost.

Bag æggekagen i ovn ved 140 grader, til massen er fast i midten ca. 30 min.

Det er vigtigt at kigge under tilberedningen og sikre sig, at massen er helt fast i alle kantiner.En æggebakke med brune økologisk æg

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 500g

    fløde

  • 20g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 32g

    majsstivelse

  • 400g

    nye kartofler i halve/kvarte

  • 400g

    løg i både 1,2 cm

  • 3g

    hvidløg, grofthakket

  • 4g

    røget salt, enebærrøget CONDI

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 25g

    olivenolie

  • 400g

    grønne bønner, hele

  • 400g

    peberfrugt i halve ringe 1 cm

  • Æggemasse
  • 500g

    Helæg (5L bag in box)

  • 2g

    røget paprika

  • 2g

    rosmarin, finthakket

  • 150g

    mozzarella, revet

  • 50g

    havgus 8 mdr., revet

Kantine?

Erstat fløden med mælk og brug lidt ekstra majsstivelse, så bliver retten egnet til kantine også.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

I samme kategori