Macaroni og tomat i fad med basilikum og ost

Sådan gør du

Kog pasta al dente i saltet vand i ca. 5 minutter. Husk, at pastaen skal en tur i ovnen efterfølgende, og skal derfor ikke koges helt mør.

Hæld vandet fra, og afkøl pastaen.

Opvarm olien, og steg porrer, løg og hvidløg, uden de tager farve.

Tilsæt spinat, og bland det hele godt med salt og peber.

Bland afkølet pasta, mozzarella, revet ost, basilikum og grønsager godt sammen.

Smag til med salt og peber.

Bland fløde, mælk, karry, salt, peber og æg.

Fordel pastaen JÆVNT i bradepande. (180g per person)en bunke halve tomater

Overhæld med flødemassen (125g per person)

Top op med tomater med skærefladen opad.

Drys m lidt salt, peber og olivenolie. (1-2 halve tomater pr person afhængigt af størrelsen)

Bag pastaen cirka 45 minutter ved 170 grader, til den lige har sat sig, men stadig er cremet. Det skal IKKE være en æggekage.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1200g

    kogte macaroni suppehorn

  • (halv vægt i ukogt stand)

  • 200ml

    olivenolie

  • 350g

    porre i ringe, 2 cm

  • 350g

    løg i halve ringe 1 cm

  • 10g

    hvidløg, finthakket

  • 220g

    spinatblade, hele

  • 5g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 150g

    mozzarella, revet

  • 70g

    havgus 8 mdr., revet

  • 20g

    basilikum, frisk grofthakket

  • 700ml

    fløde

  • 400ml

    sødmælk

  • 2g

    karry

  • 6g

    salt

  • 2g

    froskkværnet peber

  • 350g

    æg

  • 1000g

    tomater delt på tværs

  • 3g

    olivenolie

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 538 kj
Protein 2,962 g 9 E%
Kulhydrat 3,299 g 10 E%
Fedt 11,53 g 79 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori