Kartoffel i røgeost, radisespåner, boghvededrys og monster-karse
Sådan gør du
Radisespåner
Snit radiser, og opbevar dem i koldt vand til næste dag.
Kartofler
Bring vand, salt, sukker og løvstikke til spilkogende.
Tilsæt kartoflerne, og dæk med låg.
Kog ved svag varme 5 minutter.
Sluk, og lad kartoflerne trække 5 minutter.
Tjek kartoflerne med en lille kniv. De skal være ret faste.
Lad evt trække yderligere 3-5 minutter.
Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre.
Gem evt. kogevandet til endnu en gang kartofler, eller som del af grønsagsretter.
Kartoffelsalat
Blend røgeost glat og tilsæt mayonnaise.
Blend ganske kort, til cremen er glat og blank.
Vend cremen med kartofler, agurk og radise.
Smag til med salt og peber.
Boghvedekerner
Bag boghvedekerner ved 160 grader i 10-12, minutter til de er brune.
Afkøl, og gem i lufttætte bøtter (holdbarhed max 4 uger).
Portionering
40 g kartoffelsalat
2 skiver radise
2g boghvede
2g monster karse
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Radisespåner
- 50g
radiser, tynde skiver på mandolin
Kogte kartofler - 1000ml
vand
- 20g
salt
- 20g
sukker
- 2g
frisk løvstikke/-stilk
- 1000g
børstede/skrællede kartofler
små kartofler (35-45 mm)
Kartoffelsalat- 120g
røgeost, sødmælk 10%
- 30g
mayonnaise
- 200g
af de kogte kartofler i tern 2x2 cm
- 70g
agurk i tern 1x1 cm
- 70g
radiser i tern 1x1 cm
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Topping - 30g
bagte, sprøde boghvedekerner
- 20g
monster-karse
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i kartoffelsalat
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 516 kj | |
Protein | 3,557 g | 12 E% |
Kulhydrat | 8,841 g | 29 E% |
Fedt | 8,056 g | 58 E% |
* E% = Energiprocentfordeling