Tærtedej med friskost
Sådan gør du
Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej.
Lad dejen hvile et par timer eller natten over.
Udrul dejen til 2,5 mm tykkelse.
Lad dejen hvile 10 minutter.
Udstik ringe 14 cm i diameter (80g dej)
Brug portions aluforme (120x15mm)
Kom tærtedejen i forme. Med denne dej er det IKKE nødvendigt at smøre formene.
Tilsæt fyld og æggemasse efter opskrift.
Bag efter opskrift.
OBS:VED STORE TÆRTER SKAL TÆRTEBUNDEN FORBAGES FØR DEN FYLDES.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 262g
smør
- 262g
Kirk flødeost
- 315g
fint hvedemel
- 3g
salt
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1826 kj | |
Protein | 5,639 g | 5 E% |
Kulhydrat | 27,12 g | 25 E% |
Fedt | 34,01 g | 69 E% |
* E% = Energiprocentfordeling