Tærtedej med friskost

Sådan gør du

Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej.Tærtedej

Lad dejen hvile et par timer eller natten over.

Udrul dejen til 2,5 mm tykkelse.

Lad dejen hvile 10 minutter.

Udstik ringe 14 cm i diameter (80g dej)

Brug portions aluforme (120x15mm)

Kom tærtedejen i forme. Med denne dej er det IKKE nødvendigt at smøre formene.

Tilsæt fyld og æggemasse efter opskrift.

Bag efter opskrift.

OBS:VED STORE TÆRTER SKAL TÆRTEBUNDEN FORBAGES FØR DEN FYLDES.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 262g

    smør

  • 262g

    Kirk flødeost

  • 315g

    fint hvedemel

  • 3g

    salt

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1826 kj
Protein 5,639 g 5 E%
Kulhydrat 27,12 g 25 E%
Fedt 34,01 g 69 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori