Sommertærte med nye kartofler og grønne asparges
Sådan gør du
Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.
Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
Steg kartofler, porrer og løg møre i olie på kipsteger.
Tilsæt karry, salt og peber.
Fyld ca. 70g fyld i hver tærte.
Drys med friske grønne asparges 10g pr tærte.
Top op 70g æggemasse.
Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 1stk
portion tærtedej med friskost
Fyld - 500g
kartofler med skræl
i tern 1,2x1,2 cm
- 200g
porre i skiver 1 cm
- 80g
løg, hakket
- 20ml
olie
- 5g
karry
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 100g
grønne asparges i tynde, skrå skiver
Æggemasse - 250g
hele æg
- 500g
fløde
- 7g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Til kantine?
Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1094 kj | |
Protein | 4,115 g | 6 E% |
Kulhydrat | 14,55 g | 23 E% |
Fedt | 20,76 g | 70 E% |
* E% = Energiprocentfordeling