Efterårstærte med butternut squash og græskarkerner

små efterårstærter

Sådan gør du

Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.

Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.

Steg butternut squash, hvidløg og ingefær i olie på kippen.

Tilsæt muskatnød, hytteost, salt og peber.

Fyld ca. 80 g fyld i hver tærte.

Top op 70g æggemasse.

Top op med 4 g græskarkerner.

Bag ved 180 grader i 20 minutter, og derefter 160 grader i 10 minutter.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1stk

    portion tærtedej med friskost

  • Fyld
  • 700g

    butternut squash i tern 1,2x1,2 cm

  • 5g

    hvidløg, finthakket

  • 5g

    ingefær, finthakket

  • 20ml

    olie

  • 1g

    muskatnøde, revet

  • 200g

    hytteost

  • 4g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • Æggemasse
  • 250g

    hele æg

  • 500g

    fløde

  • 7g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Topping
  • 40g

    græskarkerner

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1045 kj
Protein 4,611 g 7 E%
Kulhydrat 11,3 g 18 E%
Fedt 20,78 g 74 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori