Konsistenser
Sådan gør du:
- Læs teksten
- Se filmen
- Læs øvelsen og udfør, når det er muligt
Læringsmål: Denne session handler om at få en forståelse for alle de muligheder, de forskellige bælgfrugter indeholder, så du kan blive endnu mere kreativ med bælgfrugter i din madlavning.
1. Den altafgørende konsistens
Mange mennesker har en forudindtaget holdning til bælgfrugter i maden:
Det smager ikke af noget, det er tørt i munden og jeg bryder mig ikke om konsistensen!
Som madhåndværkere er det en af vores fineste opgaver at mestre råvarerne og bringe det bedste frem i dem. For mange er madlavning med bælgfrugter måske stadig nyt. Nøglen til at få bælgfrugter til at bidrage positivt til maden er, at have helt styr på de forskellige konsistenser, som bælgfrugter kan have. Når bælgfrugtens konsistens matcher og understøtter rettens natur, vil ingen rynke på næsen af hverken smag eller mundfornemmelse – tværtimod.
2. Film om konsistenser
I Odense kommune har en af de store åbenbaringer været at komme bælgfrugter gennem kødhakkeren. Det fortæller Mads mere om i denne video:
3. Øvelse
Du er nu klar til at gå videre til næste session: Sugeevne
Hvis du vil vide mere
Her på siden findes flere gode opskrifter, hvor bælgfrugter optræder i forskellige konsistenser. Et godt sted at starte er i saucer og mos, hvor de blender så fint ind.