Knald på smagen

Sådan gør du: 

  • Læs teksten
  • Se filmen
  • Læs øvelsen og gennemfør den, når det er muligt

Læringsmål: At blive endnu skarpere på at sætte smag på maden med bælgfrugter.

1. Smag er altafgørende for bælgfrugters skæbne

En kedelig frikadelle eller hakkebøf er træls, men vi forstår godt, at den sikkert mangler salt, en god stegeskorpe eller noget andet. Vi dropper ikke nogensinde af spise hakkebøffer igen, bare fordi vi har fået en, der var lidt tam i det.

En kedelig ret med bælgfrugter er straks mere udsat. Har vi først fået en bælgfrugt-tvivler til at sætte tænderne i mad med bælgfrugter, som ikke smager af noget, risikerer vi, at vedkommende aldrig glemmer det og vil bære nag til bælgfrugter resten af livet… eller i hvert fald i lang tid. Derfor er der nødt til at være fuld smæk på smagsindtrykkene, når vi laver mad med bælgfrugter.

2. Film om, hvordan du skruer op for smagen

I denne film kommer Mads med nogle fifs til, hvordan du kan være med til at der er fuld knald på smagen i den grønne mad.

3. Øvelse

Smags-øjenåbner

Denne øvelse handler om at få skærpet sine smagsevner ved at smage på ting, uden på forhånd at vide, hvad man smager på.

  • Udpeg én i køkkenet, der laver en smagskasse med 5 forskellige ting.

  • Lad alle smage på tingene en efter en.

  • Lad være med at prøve at gætte/identificere, hvad I smager på. Hold snakken til smag og konsistens.

Når vi smager uden straks at putte smagen i en kendt boks, fx – “det er en appelsin”, så giver vi smagen mulighed for at åbne op og os selv mulighed for at opleve flere nuancer.

Nu er du klar til at gå videre til næste session: Søde sager

Støttet af: