Sprøde løg til smørrebrød
Sådan gør du
Skræl løgene, og del dem i halve.
Skær de halve løg i skiver på ca. 5mm tykkelse.
Vend løgene med salt, og lad trække ca 15 minutter.
Opvarm olien til 180 grader i en stor gryde.
Tør løgene i papir eller et viskestykke.
Vend små portioner løg med mel. (vend kun den mængde, du skal have i gryden).
Ryst overskydende mel af løgene. og steg løgene lysebrune og sprøde.
Rør gerne i løgene undervejs.
Tag løgene op, og læg på fedtsugende papir.
Lad køle ved stuetemperatur, og pak i lufttætte bøtter på fedtsugende papir.
Opbevar tørt… IKKE på køl.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 100g
løg
- 8g
salt
- 100g
hvedemel
- 400g
olie til stegning
Passer til:
Smørrebrød, blandt andet jordskokker med porremayonnaise.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 2355 kj | |
Protein | 1,864 g | 1 E% |
Kulhydrat | 12,57 g | 9 E% |
Fedt | 56,79 g | 89 E% |
* E% = Energiprocentfordeling