Løgmarmelade

Sådan gør du

Sauter løg og hvidløg blanke i olie i en tykbundet gryde.

Tilsæt sukker, og lad sukkeret smelte og brune let under omrøring.

et halvt løg

Tilsæt timian, salt og æbleeddike, og lad løgene koge, til saften tykner og løgene er møre. Rør ofte i gryden undervejs, da løgene nemt brænder på.

Gem løgmarmeladen i glas, og server dem som ekstra smag til ostemadder, biksemad eller hotdogs.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 200g

    zitauerløg i tynde både

  • 6g

    hvidløg, finthakket

  • 5g

    olie

  • 25g

    muscovadosukker

  • 3g

    frisk timian

  • 4g

    salt

  • 50ml

    æbleeddike

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 417 kj
Protein 1,24 g 5 E%
Kulhydrat 18,46 g 75 E%
Fedt 1,922 g 17 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori