Forårsruller med bønnespirer, gulerod og glasnudler
Sådan gør du
Knæk og udblød glasnudlerne i koldt vand i ca. 10 minutter.
Blend hvidløg, chili, ingefær og soya til en ensartet masse.
Opvarm olien på en kipsteger, og steg kålen til det bruner let.
Tilsæt oumph, gulerødder, chilipureen.
Varm det hele grundigt, og tilsæt bønnespirer, sesamfrø og glasnudler.
Tilsmag og afkøl kålmassen.
Massen skal stå et par timer tid eller tilberedes dagen før, så glasnudlerne opsuger væske fra fyldet. (Så undgår du, at dejen bliver ”våd” og brænder ved stegning)
Pak massen i forårsrulledej, 100 gr pr. rulle/2 ruller per person. OBS: Der er 20% grisd på fyldet.
Pensl med æg, og luk rullen.
Friter ved 180 grader.
Portioner 2 stk pr person.
Server med 70 g sennepssyltet pære og 20g sød chilisovs
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 portioner = 20 stk.
- 120g
glasnudler
- 12g
pillet hvidløg
- 15g
frisk chili
- 25g
skrællet ingefær
- 200g
mørk tamari soya
- 20g
olie
- 1000g
finthakket hvidkål
- 600g
oumph i tern 1x1 cm
- 400g
revne gulerødder i jern nr. 6
- 500g
bønnespirer
- 15g
ristede sesamfrø
- 20stk
forårsrullepapir 20x20 cm
- 20g
æggeblomme
olie til friturestegning
- 200g
sød chilisauce
Vegansk?
Pensl med andet end æg, og forårsrullerne bliver veganske.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 247 kj | |
Protein | 2,632 g | 18 E% |
Kulhydrat | 6,634 g | 46 E% |
Fedt | 2,12 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling