Fermenteret kål og gulerod

Brug de fermenterede grøntsager som et krydderi eller som en del af en salat med frisk hvidkål, som blot er krammet med lidt salt og/eller sukker.

 

DU SKAL BRUGE:
Hvidkål 2% salt (20 gram pr kilo grøntsager)
Gulerødder Ingefær
Swipe for at se hele tabellen

Sådan gør du:

1. Flæk hvidkålen og skær stokken ud. Gem enkelte af de store blade til senere.

2. Snit hvidkålen fint med en kniv.

3. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern.

4. Bland den snittede hvidkål med de revne gulerødder.

5. Kram saltet godt ind i kål-gulerodsblandingen.

6. Kom grøntsagerne over i et passende patentglad, når de begynder at væske.

7. Læg et eller flere store hvidkålsblade på og pres hele massen godt ned i glasset. Når de snittede grøntsager er presset ned, skal der være nogle centimeter op til kanten.

Væsken fra grøntsagerne er i reglen tilstrækkelig til at dække massen. Hvis der mangler lidt væske, kan du tilsætte vand, hvor der i forvejen er opløst 2 % salt. (1 l vand, 20 gr salt).

8. Lad glasset stå ude på køkkenbordet med låget spændt fast.

9. Let på låget en gang om dagen for at få den overskydende ilt ud.

10. Lad de fermenterede grøntsager stå i køkkenet i 5-10 dage.

11. Smag gerne på grøntsagerne undervejs og overvej, om du vil have mere syresmag. Lad dem i så fald stå længere på køkkenbordet, før du kommer glasset i køleskabet.

12. Når smagen passer dig, sæt patentglasset i køleskabet og nyd dine fermenterede grøntsager som krydderi eller tilbehør.