Agurkesuppe
Sådan gør du
Hak hvidløg groft.
Skær agurkerne i grove stykker.
Pluk mynte og evt. koriander let.
Blend agurker og hvidløg med koriander, mynte, yoghurt, valnødder, chili og olivenolie til en lind og ensartet konsistens.
Smag til med salt og peber.
Servering: Servér suppen med en skefuld yoghurt og drys med mynteblade. Dryp 1 tsk. olivenolie på hver portion og kværn lidt sort peber over. Servér med bønnebrød eller boller.
Tip: For ekstra sprødhed: Drys evt. suppen med sprøde brødcrutoner eller lidt frisk agurker i små tern.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Agurkesuppe
- 2000g
agurker
- 50g
frisk koriander
- 50g
frisk mynte
- 20g
hvidløg
- 2400ml
yoghurt naturel 0,5%
- 100g
valnødder
- 15g
frisk grøn chili - juster efter styrke
- 100ml
olivenolie
salt og peber
Topping- 300ml
yoghurt naturel 0,5%
- 20g
frisk mynte
olivenolie
friskkværnet sort peber