Klassiske køkkeners brug af krydderurter

De klassiske verdenskøkkener har forkærlighed for forskellige krydderurter. Persille, timian og laurbær er alle dog glade for.

Nordisk køkken: (Peberrod), dild, ramsløg, salturt, kvan

Engelsk køkken: Mynte, salvie

Fransk køkken: Estragon, kørvel

Derudover bruger det klassiske franske køkken også krydderurteblandingerne:

  • Fine herbes: Persille, purløg, estragon (evt. tørret) og kørvel, men også merian (evt. tørret), karse, spansk kørvel eller citronmelisse kan indgå.
  • Herbes de Provence: Timian, rosmarin, laurbær, basilikum, sar
  • Herbes de vénitiennes: Estragon, persille, kørvel

Middelhavskøkken: Rosmarin, oregano, basilikum

Asiatisk køkken: Koriander i kinesisk mad, citrongræs og kaffirlimeblade i thailandsk mad.