Persille

Smag og aroma

Der findes to slags persille i handlen: Den intense kruspersille og den lidt mildere men komplekse bredbladet persille. Kruspersille fylder mere, både hvad angår aromaer og konsistens (udseende).

Persille har, udover sine aromaer, en bitter kant, som balancerer sødmefyldte grøntsager og umamitunge retter som okse og lam.

Sådan kan du bruge persille

Udover at bruges som drys, kan persille bruges til:

Persillade: Persille, hakkede løg og hvidløg. Persillade bruges fx til at gnide kylling ind i, inden den steges.

Gremolata: Persille, hvidløg og citron. Gremolata er herligt som drys til alle typer kød og fisk.

Bourquet garni i fonder: Persillestilkene bundet sammen med timian og larubærblade, som  kan puttes med i kogevandet til ris, cous cous og kartofler.

Saucer: Persille blandet i opbagt sovs til flæsk og kartofler, fordi bitterheden og saucens tilsmagte syre, sammen skærer igennem flæskens fedme.

Suppevisk: Persille, porre, selleritop, der koges med for at afgive aromaer til supper.