Knald på smagen
Sådan gør du:
- Læs teksten
- Se filmen
- Læs øvelsen og gennemfør den, når det er muligt
Læringsmål: At blive endnu skarpere på at sætte smag på maden med bælgfrugter.
1. Smag er altafgørende for bælgfrugters skæbne
En kedelig frikadelle eller hakkebøf er træls, men vi forstår godt, at den sikkert mangler salt, en god stegeskorpe eller noget andet. Vi dropper ikke nogensinde af spise hakkebøffer igen, bare fordi vi har fået en, der var lidt tam i det.
En kedelig ret med bælgfrugter er straks mere udsat. Har vi først fået en bælgfrugt-tvivler til at sætte tænderne i mad med bælgfrugter, som ikke smager af noget, risikerer vi, at vedkommende aldrig glemmer det og vil bære nag til bælgfrugter resten af livet… eller i hvert fald i lang tid. Derfor er der nødt til at være fuld smæk på smagsindtrykkene, når vi laver mad med bælgfrugter.
2. Film om, hvordan du skruer op for smagen
I denne film kommer Mads med nogle fifs til, hvordan du kan være med til at der er fuld knald på smagen i den grønne mad.
3. Øvelse
Nu er du klar til at gå videre til næste session: Søde sager