Sprængt, braiseret slag
Lagesaltning er en uhyre nem og billig metode til mere velsmag og giver et meget velsmagende resultat.
DU SKAL BRUGE: | Til brasieringen |
---|---|
1 Griseslag 1,5 – 2 kg | 2-5 dl vand |
1 L vand | 500 g blandede urter, fx gulerød, persillerod og knoldselleri |
120 g salt (ca. 8% af slagets vægt) | Evt. æblemost |
120 g moscovadosukker (ca. 8% af slagets vægt) | |
Ca. 100 g blandende krydderier, fx fennikelfrø, spidskommen, allehånde. Mængden er afhængig af, hvor mange aromaer du ønsker. Ved juletid kan du tilsætte kanel og kardemomme. |
Sådan gør du:
1. Opløs salt og sukker i vandet.
2. Tilsæt krydderierne i lagen.
3. Giv lagen et opkøg, så krydderierne afgiver deres aromaer til lagen.
4. Afkøl lagen til 5°C.
5. Rids grisesalget på begge sider og læg det i lagen i en gastrobakke.
6. Sæt gastrobakken på køl i 1-2 døgn. Længden afhænger af, hvor meget smag af salt, sukker og aromaer, du ønsker griseslaget skal optage.
Efter 1-2 døgn:
7. Tag slaget op af lagen og læg det i en gastrobakke. Kassér lagen.
8. Tilsæt 2-5 dl vand og de blandende urter i gastrobakken.
9. Brun slaget i ovnen ved 200°C i 15 minutter uden låg.
10. Læg låg på gastrobakken, og braiser slaget ved 150°C i 3-4 timer i ovnen, indtil kødet falder fra hinanden.
11. Juster eventuelt med lige akurat nok vand eller æblemost undervejs.