Fars
Sådan gør du:
- Læs teksten
- Se filmen
- Læs øvelsen og gennemfør den, når det er muligt.
Læringsmål: At blive klogere på anvendelsen af bælgfrugter i fars, så du kan bliver endnu mere fortrolig og dermed kreativ med bælgfrugter.
1. Fars er ikke bare fars
Nogle af danskernes mest elskede, traditionelle retter består af fars i den ene eller anden afskygning. Tænk bare på frikadeller, farsbrød, kødboller osv. Derfor er det en genvej til danskernes madhjerter, hvis du kan lave en grøn fars, der smager mindst ligeså godt, og har samme konsistens og tekstur som de velkendte deller.
Du kan enten starte blidt med at tilsætte bælgfrugter, der har været gennem en kødhakker og derfor fået samme konsistens som hakket kød, til dine køddeller. De blender helt ind og kan hverken ses eller smages. Du kan også gå hele vejen og erstatte alt kødet med grøntsager og bælgfrugter. Begge dele kræver fornemmelse for konsistenser, og hvordan de enkelte råvarer spiller bedst ind i dellen.
2. Film om forskellige grønne farser
Her fortæller Mads om 3 forskellige grønne farser – deres styrker og anvendelsesmuligheder.
3. Øvelse
Nu er du klar til at gå videre til næste session: Knald på smagen