Sugeevne
Sådan gør du:
- Læs teksten
- Se filmen
- Læs øvelsen og gennemfør den, når det er muligt
Læringsmål: At kende til bælgfrugteres sugeevne er endnu en faktor, der gør det lettere at være kreativ med bælgfrugter og få dem til at smage godt.
1. Smag både indeni og udenpå
Bælgfrugter i sig selv smager ikke af særlig meget. Det er nok også derfor, at nogle mennesker synes, de er kedelige. Derfor er vi nødt til at tilføre smag til dem.
Heldigvis har de en rigtig god evne til at optage smag, som vi her kalder sugeevne. De kan optage smag, både mens de koger, og efter de er kogt. Derfor er det vigtigt at tilsmage retten med bælgfrugter efter den har stået lidt.
2. Film om sugeevne
Her fortæller Mads fra Odense lidt om bælgfrugters sugeevne:
3. Øvelse
Nu er du klar til at gå videre til næste session: Fars