Råvarekendskab
Sådan gør du:
- Læs teksten
- Se filmen
- Læs og gennemfør øvelsen, når det er muligt.
Læringsmål: Viden om de råvarer, du har i hænderne, giver en større frihed til at være kreativ med bælgfrugter og samtidig mulighed for at videreformidle din viden til gæsterne.
1. Råvarekendskab giver respekt og arbejdsglæde
I Odense kommunes personalecaféer har de valgt at arbejde med danske, økologiske bælgfrugter. Første del af arbejdet er at sætte sig ind i, hvad de forskellige bælgfrugter kan, hvor de kommer fra og andre særlige hensyn, der evt. skal tages i madlavningen.
En grundig viden om bælgfrugterne indgyder en større respekt for råvarerne, hvilket kun øger arbejdsglæden og opmærksomheden på processerne i køkkenet.
2. Film om 5 forskellige bælgfrugter
Her fortæller Mads Herskind fra Odense om 5 af de danske, økologiske bælgfrugter, som de er glade for at bruge i Odense:
3. Øvelse
Nu er du klar til at gå videre til næste session: Konsistenser