Nudging – at puffe blidt
Sådan gør du:
- Læs den korte tekst
- Se filmen
- Læs øvelsen og udfør den, når det er muligt
Læringsmål: At lære, hvordan du gennem anretning og præsentation kan få folk til at spise den grønne mad – og også hvor vigtig videreformidling er.
1. Hvordan hænger nudging og mad sammen?
Hvordan får vi gæsterne og modtagerne af vores mad til at tage imod den grønne mad og vælge den på buffeten?
Nudging handler om at påvirke andres adfærd og valg, uden at de nødvendigvis er bevidste om det. Det kan bruges mange steder, og ikke kun i forhold til mad. Fx kan nudging være ved at placere rulletrappen længst væk, og en stor indbydende trappe forrest, hvis man gerne vil have flere til at vælge trappen.
Måden vi indretter kantinen på, tilbereder og præsenterer maden, kan påvirke gæsternes valg af mad.
2. Film om 5 nudging-greb
I denne video får du en hurtig introduktion til nudging og de 5 greb, du kan bruge, når du vil få gæsterne til at vælge den grønne mad.
3. Øvelse
Nu er du klar til at gå videre til næste session: Råvarekendskab
Hvis du vil vide mere
Du kan læse mere om nudging her.