Løgmarmelade
Sådan gør du
Sauter løg og hvidløg blanke i olie i en tykbundet gryde.
Tilsæt sukker, og lad sukkeret smelte og brune let under omrøring.
Tilsæt timian, salt og æbleeddike, og lad løgene koge, til saften tykner og løgene er møre. Rør ofte i gryden undervejs, da løgene nemt brænder på.
Gem løgmarmeladen i glas, og server dem som ekstra smag til ostemadder, biksemad eller hotdogs.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 200g
zitauerløg i tynde både
- 6g
hvidløg, finthakket
- 5g
olie
- 25g
muscovadosukker
- 3g
frisk timian
- 4g
salt
- 50ml
æbleeddike
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 417 kj | |
Protein | 1,24 g | 5 E% |
Kulhydrat | 18,46 g | 75 E% |
Fedt | 1,922 g | 17 E% |
* E% = Energiprocentfordeling