Thaicurry

Der er muligvis mange af ingredienserne, du ikke lige har i dit køkken – så tag en tur ind til en Thai købmandsbutik og køb ind til en ordentlig baljefuld. Det holder sig længe, også på frost, og er godt både i supper, gryderetter og pickles.

Opskriften er fra Thaimad af Judy Bastyras

DU SKAL BRUGE:
5 stk korianderfrø 6 fed hvidløg, hakkede
4 tsk spidskommen 5 spsk frisk galangal, hakket
35 sorte peberkorn 8 citrongræsstilke, hakkede meget fint
4 hele kanelstænger 15 kaffir lime blade, hakkede fint
5 tsk stødt gurkemeje 1-2 bundter frisk koriander, hakket
6 friske røde chili uden frøstol og kerner  6 tsk rejepasta
12 skalotteløg i tynde skiver  3 dl madolie
Swipe for at se hele tabellen

Sådan gør du:

1. Rist korianderfrø, spidskommen, peberkorn og kanelstænger på en pande med lidt olie på, til de begynder at dufte.

2. Afkøl krydderierne.

3. Kværn de afkølede krydderier i en kaffemølle.

4. Kom de fintkværnede krydderier i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser – undtagen olien og den friskhakkede koriander.

5. Stød lidt ad gangen eller blend til en pasta.

6. Tilsæt olie lidt ad gangen og bland og blend godt efter hver tilsætning.

7. Smag til med syre og salt – tilsæt eventulet mere olie.

Sådan smager du curry’en til: Curry´en smages til, både hvad angår tilsmagningen af grundsmage og aromaer. Konsistens har kun betydning for de hårde rødder, som skal være skåret eller blendet ud i så små stykker, at de ikke irriterer i munden, når retten serveres.

Det stærke element skal være rettet til, så det passer til vores smagsløg. Denne curry skal netop ikke være stærk, men aromatisk! Curry´en kan fint smages til, så den bliver mere frisk af citrongræs eller kompleks af limeblade. Betragt opskriften som vejledende!

8. Blend friskhakket koriander i, når du har smagt ovenstående til.

9. Smag nu igen. Læg mærke til, hvordan korianderen forener og laver sammenhæng mellem aromaerne og de stærke indslag.

10. Kom blandingen i et glas med patent- eller skruelå.

11. Dæk pastaen med olie og stil det i køleskab eller frys det ned, til du skal bruge det.