Smørrebrød med bagt selleri og syltede rødløg
Sådan gør du
Bagt selleri
Skrub selleri grundigt med en grønsagsbørste.
Smør selleri med olie og krydr med salt og peber.
Kom selleri i dybe gastrobakker med låg og læg timiankviste ved.
Bag selleri under låg ved 200°C i 1- 1½ time afhængigt af størrelsen.
Lad sellerien køle af i køleskabet.
Syltede rødløg
Skær løg i tynde både.
Kog rørsukker, vand, eddike, salt og groftkværnet peber op i en gryde, til sukkeret er smeltet.
Tilsæt løg og giv dem et kort opkog.
Hæld løg og lage i en beholder, og lad dem køle af.
Opbevar løgene i køleskabet, hvor de kan holde sig i mindst 3 måneder.
Tilbehør
Smag mayonnaisen til med sennep. Kom det meste i en sprøjtepose og gem resten til at smøre på brødet.
Kom de ristede hasselnødder i en plasticpose og bank dem let med en kagerulle eller rulletræ, så de deler sig – eller bliver groft hakket.
Smørrebrød
Skær sellerien i tynde skiver på pålægsmaskine, så tyndt som det lader sig gøre.
Smør rugbrødet med et tyndt lag mayonnaise.
Læg selleriskiverne på brødet, og ’krøl’ det gerne så det får højde og volumen, og så der er plads til flere skiver.
Sprøjt små ’dutter’ af mayonnaise på sellerien.
Lad rødløgene dryppe godt af og kom ovenpå sellerien.
Top med nødder og karse eller persille.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Bagt selleri
- 1stk
selleri, hel med skræl
olivenolie
- 7g
timiankviste
salt og peber
Syltede rødløg- 200g
rødløg
- 40g
rørsukker
- 40ml
vand
- 40ml
æblecidereddike
- 2g
salt
peber
Tilbehør- 10stk
tykke skiver rugbrød
- 150g
mayonnaise eller kikærtemayo*
- 10g
eller lidt mere dijonsennep
- 25g
ristede hasselnødder**
karse eller persille
*Se opskrift på kikærtemayo – Smag evt. kikærtemayoen til med en knivspids sort salt. Det kan give et strejf af æg, ligesom mayonnaise lavet på æggeblommer.
**I stedte for ristede hasselnødder, kan du bruge ristede boghvedekerner, solsikkekerner, græskarkerner eller lign.