Smørrebrød med bagt selleri og syltede rødløg

Smørrebrød med bagt selleri

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Bagt selleri

Skrub selleri grundigt med en grønsagsbørste.

Smør selleri med olie og krydr med salt og peber.

Kom selleri i dybe gastrobakker med låg og læg timiankviste ved.

Bag selleri under låg ved 200°C i 1- 1½ time afhængigt af størrelsen.

Lad sellerien køle af i køleskabet.

Syltede rødløg

Skær løg i tynde både.

Kog rørsukker, vand, eddike, salt og groftkværnet peber op i en gryde, til sukkeret er smeltet.

Tilsæt løg og giv dem et kort opkog.

Hæld løg og lage i en beholder, og lad dem køle af.

Opbevar løgene i køleskabet, hvor de kan holde sig i mindst 3 måneder.

Tilbehør

Smag mayonnaisen til med sennep. Kom det meste i en sprøjtepose og gem resten til at smøre på brødet.

Kom de ristede hasselnødder i en plasticpose og bank dem let med en kagerulle eller rulletræ, så de deler sig – eller bliver groft hakket.

Smørrebrød

Skær sellerien i tynde skiver på pålægsmaskine, så tyndt som det lader sig gøre.

Smør rugbrødet med et tyndt lag mayonnaise.

Læg selleriskiverne på brødet, og ’krøl’ det gerne så det får højde og volumen, og så der er plads til flere skiver.

Sprøjt små ’dutter’ af mayonnaise på sellerien.

Lad rødløgene dryppe godt af og kom ovenpå sellerien.

Top med nødder og karse eller persille.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Bagt selleri
  • 1stk

    selleri, hel med skræl

  • olivenolie

  • 7g

    timiankviste

  • salt og peber

  • Syltede rødløg
  • 200g

    rødløg

  • 40g

    rørsukker

  • 40ml

    vand

  • 40ml

    æblecidereddike

  • 2g

    salt

  • peber

  • Tilbehør
  • 10stk

    tykke skiver rugbrød

  • 150g

    mayonnaise eller kikærtemayo*

  • 10g

    eller lidt mere dijonsennep

  • 25g

    ristede hasselnødder**

  • karse eller persille

*Se opskrift på kikærtemayo – Smag evt. kikærtemayoen til med en knivspids sort salt. Det kan give et strejf af æg, ligesom mayonnaise lavet på æggeblommer.

**I stedte for ristede hasselnødder, kan du bruge ristede boghvedekerner, solsikkekerner, græskarkerner eller lign.

I samme kategori