Flækærtepuré

Flækærtepura

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Flækærtepuré

Skyl flækærterne grundigt og kog dem møre i rigeligt vand, ca. 30 min.

Sigt vandet fra, og blend ærterne til en grov puré sammen med hvidløg.

Smag pureen til med eddike og havsalt.

Tilbehør

Skræl glaskålen, og skær den i tynde flager på et mandolinjern.

Kom flagerne i isvand, så de krøller flot.

Rist pistacienødderne på en tør pande, og hak dem groft.

Skær palmekålen i stykker på 5-6 cm.

Steg palmekålen i lidt olivenolie til de er sprød-møre.

Krydr med havsalt.

Pluk mynten.

Servering: Bred flækærtepuréen ud på en flad tallerken, og top med palmekål og pistacienødder. Drys med mynteblade, et godt skævt olivenolie og revet citronskal henover. Servér retten lun med brød til.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Flækærtepuré
  • 375g

    flækærter

  • 5g

    hvidløg

  • æblecidereddike

  • havsalt

  • Tilbehør
  • 625g

    glaskål

  • 50g

    pistacienødder

  • 300g

    palmekål

  • olivenolie

  • havsalt

  • 20g

    mynte

  • 2stk

    citroner (eller 3)

  • groft hvede- eller rugbrød

Egnet til vinter

VINTER

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori