Flækærtepuré

Sådan gør du
Flækærtepuré
- Skyl flækærterne grundigt og kog dem møre i rigeligt vand, ca. 30 min.
- Sigt vandet fra, og blend ærterne til en grov puré sammen med hvidløg.
- Smag pureen til med eddike og havsalt.
Tilbehør
- Skræl glaskålen, og skær den i tynde flager på et mandolinjern.
- Kom flagerne i isvand, så de krøller flot.
- Rist pistacienødderne på en tør pande, og hak dem groft.
- Skær palmekålen i stykker på 5-6 cm.
- Steg palmekålen i lidt olivenolie til de er sprød-møre.
- Krydr med havsalt.
- Pluk mynten.
Servering
Bred flækærtepuréen ud på en flad tallerken, og top med palmekål og pistacienødder. Drys med mynteblade, et godt skævt olivenolie og revet citronskal henover. Servér retten lun med brød til.
Flækærtepuré
375 g flækærter
5 g hvidløg
æblecidereddike
havsalt
Tilbehør
625 g glaskål
50 g pistacienødder
300 g palmekål
olivenolie
havsalt
20 g mynte
2 stk citroner (eller 3)
groft hvede- eller rugbrød
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.