Rødbedetatar – til smørrebrød

Rødbedetatar
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

  1. Bag rødbederne møre, afkøl dem og fjern skrællen.
  2. Kør rødbederne i en blender eller kødhakker.
  3. Hak kapers og løg, og rør dem sammen med rødbederne.
  4. Smag til med æbleeddike, sennep, salt og peber.
  5. Riv peberroden, og klip karsen.

Servering

Anret rødbedetataren på rugbrød, og top med dutter af mayonnaise. Kom en æggeblomme på hver portion og top med revet peberrod og karse.

Udskriv opskrift

Ingredienser

750 g rødbeder
20 g kapers
150 g rødløg eller skalotteløg
40 ml æbleeddike
40 ml dijonsennep
salt og peber
75 g peberrod
1 stk stor bakke karse
10 stk tykke skiver rugbrød
250 ml mayonnaise
10 stk æggeblommer

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.