Sellerisovs til grøn version af boller i selleri
Sådan gør du
Sauter sellerien i smør og salt ved lav varme, til sellerien er næsten mør.
Tilsæt hvid sovs, og kog retten igennem.
Tilsæt evt. ekstra mælk, så retten får en passende konsistens.
Smag til med muskatnød og friskkværnet peber.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 900g
knoldselleri i tern 1x1 cm
- 20g
smør
- 5g
salt
- 1200g
hvid sovs
(se link til opskrift til venstre)
- 200g
mælk (evt. lidt mere)
- 0.2g
muskatnød, revet
- 0.2g
friskkværnet peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 333 kj | |
Protein | 2,592 g | 13 E% |
Kulhydrat | 6,116 g | 31 E% |
Fedt | 4,489 g | 50 E% |
* E% = Energiprocentfordeling