Projekbeskrivelse

Klassisk karrysovs til grønne boller i karry

Karrysauce i skål

Sådan gør du

Steg løgene i smør.

Tilsæt karry, og rist grundigt til det dufter kraftigt.

Tilsæt mel, og bag grundigt igennem under omrøring.

Tilsæt vand, grønsagsgranulat og kokosmælk lidt ad gangen, og pisk grundigt undervejs.

Kog sovsen op, og lad den koge ca. 5 minutter under omrøring.

Tilsæt soya, fløde og eddike.

Tilsæt æbler og porrer.

Smag til med salt og peber

Udportiner straks, så porrene holder den grønne farve og æbler IKKE koger ud

(200g sovs pr pers)

Bruges til grøn version af boller i karry.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 60g

    smør

  • 500g

    løg i tern

  • 30g

    karry, madras

  • 75g

    mel, hvede reform

  • 800g

    vand

  • 16g

    grønsagsgranulat

  • 300g

    kokosmælk 17-19 %

  • 15g

    lys soya

  • 180g

    piskefløde

  • 10g

    æbleeddike

  • 180g

    æbletern (boscop) 2x2 cm

  • 10g

    salt

  • 0.5g

    friskkværnet peber

Til kantine?

Brug mælk i stedet for piskefløde og low fat kokosmælk, så kan retten bruges til kantiner.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL