Projekbeskrivelse

Bearnaise fra køkkenhaven

Bearnaisesauce i en skål

Sådan gør du

Kog pastinak, løg, hvidløg og linser i en mængde vand, der kun lige dækker grønsagerne.

Kog i ca. 10-15 minutter, til pastinakken er mør.

Hæld vandet fra, og gem til senere.

Damp grønsagerne grundigt fri for væske.

Blend grønsagerne til en glat pure.

Tilsæt salt, citron, eddike, peber og gurkemeje.

Tilsæt olien, mens pureen blendes.

Tilsæt kogevand, til sovsen har ønsket konsistens

Tilsæt estragon og evt. mere salt og friskkværnet peber.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 500g

    pastinak, groft skåret

  • 100g

    løg, groft skåret

  • 12g

    hvidløg

  • 100g

    røde linser

  • vand til kogning

  • 8g

    salt

  • 10g

    citronsaft

  • 30g

    æblecidereddike

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 2g

    gurkemeje

  • 80g

    rapsolie med smørsmag

  • 100ml

    kogevand (eller lidt mere)

  • 10g

    frisk estragon, finthakket

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 292 kj
Protein 2,999 g 17 E%
Kulhydrat 11,89 g 69 E%
Fedt 0,499 g 6 E%

* E% = Energiprocentfordeling