Indisk karrysovs til boller eller andet

Karrysauce i skål

Sådan gør du

Steg porreskiverne blanke i smør.

Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen og ingefær.

Rist et par minutter.

Tilsæt gulerødder og knoldselleri, og vend grønsager og krydderier grundigt sammen.

Tilsæt vand, linser og kokosmælk, og kog sovsen til den tykner let, og linserne er møre og let udkogte i ca. 15 minutter.

Tilsæt fløde, salt, peber og hakket koriander.

Giv sovsen et opkog.

Smag til og server.

Der bliver ca. 1 kg. sovs.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 80g

    smør

  • 150g

    porre i skiver, 1 cm

  • 5g

    hvidløg, finthakket

  • 10g

    karry

  • 7g

    spidskommen

  • 10g

    ingefær, finthakket

  • 180g

    gulerødder i tern 1x1 cm

  • 180g

    knoldselleri i tern 1x1 cm

  • 250g

    kikærtevand/grøntsagsfond

  • 100g

    røde linser

  • 250g

    kokosmælk

  • 40g

    fløde

  • 5g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 676 kj
Protein 3,675 g 9 E%
Kulhydrat 10,7 g 27 E%
Fedt 6,792 g 62 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori