Indisk karrysovs til boller eller andet
Sådan gør du
Steg porreskiverne blanke i smør.
Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen og ingefær.
Rist et par minutter.
Tilsæt gulerødder og knoldselleri, og vend grønsager og krydderier grundigt sammen.
Tilsæt vand, linser og kokosmælk, og kog sovsen til den tykner let, og linserne er møre og let udkogte i ca. 15 minutter.
Tilsæt fløde, salt, peber og hakket koriander.
Giv sovsen et opkog.
Smag til og server.
Der bliver ca. 1 kg. sovs.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 80g
smør
- 150g
porre i skiver, 1 cm
- 5g
hvidløg, finthakket
- 10g
karry
- 7g
spidskommen
- 10g
ingefær, finthakket
- 180g
gulerødder i tern 1x1 cm
- 180g
knoldselleri i tern 1x1 cm
- 250g
kikærtevand/grøntsagsfond
- 100g
røde linser
- 250g
kokosmælk
- 40g
fløde
- 5g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 676 kj | |
Protein | 3,675 g | 9 E% |
Kulhydrat | 10,7 g | 27 E% |
Fedt | 6,792 g | 62 E% |
* E% = Energiprocentfordeling