Hvid pizza med forårsgrønt
Sådan gør du
Pizzadej
Opløs gæren i vandet, tilsæt olien, og rør resten af ingredienserne i lidt ad gangen til en samlet dej.
Ælt, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Alternativt kan den hæve i køleskabet natten over i en beholder med rigelig plads til, at dejen kan hæve.
Pizza
Del pizzadejen i 4 dele, form dem til store kugler og lad dem hæve 2 timer på køkkenbordet under et klæde – så er de nemme at rulle ud.
Skær løgene i tynde både, steg dem i olivenolie til de er let karamelliserede.
Smag løgene til med havsalt, sort peber og æbleeddike.
Forvarm ovnen på 300 °C – eller så høj temperatur som muligt.
Rul dejen tyndt ud, og læg pizzaerne på bagepapir.
Smør creme fraiche på pizzabundene.
Fordel løgene ovenpå.
Bryd mozzarellaen eller burrata i mindre stykker og fordel ovenpå, eller drys med revet gouda.
Krydr med havsalt og dryp med lidt olivenolie.
Bag pizzaerne i ca. 5-8 min. – eller til de er gyldne og sprøde.
Servering: Top de varme pizzaer med friske krydderurter og servér straks. Servér gerne en stor portion salat eller råkost til pizzaerne.
Tip: Top evt. pizzaerne med marinerede forårsgrøntsager: Skær grønne asparges, radiser eller forårsløg i tynde skiver og marinér dem med lidt citronsaft, olivenolie, salt og peber. Babyspinat eller snittet salat kan også marineres og bruges som topping.
Der bliver 4 pizzaer i gastrobakkestørrelse
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Pizzadej
- 40g
gær
- 800ml
vand
- 20g
olie
- 7g
sukker
- 800g
Tipo 00-mel
- 400g
durummel
- 1tsk
salt
Pizza - 1250g
store løg (gerne friske nye løg)
olivenolie til stegning
havsalt og sort peber
- 1tsk
æbleeddike
- 500ml
creme fraiche 38%
- 500g
mozzarella, revet gouda eller burrata
- 75g
brøndkarse, rucola, løvstikke,
basilikum, ramsløg eller andre friske krydderurter