Limabønnepure på grillet brød med avocado og rosenkål

Limabønnepure

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Limabønnepuré

Dagen før:

Udblød bønner i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

På dagen:

Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt friskt vand, til de er helt møre.

Hæld vandet fra de kogte hvide bønner, lad dem køle lidt af, og blend dem til en fin puré.

Tilsæt kikærtemayo, og blend igen, til du får en ensartet masse.

Smag til med salt, peber og eddike. Pas på med at tilsætte for meget mayo og eddike – cremen skal helst ikke blive for flydende, men kunne ’stå’ på brødet.

Grillede brød

Skær en tynd skive af bundene på rosenkålene, og pluk yderbladene af, så der er 2-3 håndfulde.

Læg bladene i en sigte og overhæld dem med kogende vand.

Lad dem dryppe helt af for vand.

Snit resten af rosenkålen fint.

Skær avocadoerne i tern ca. 1 x 1 cm, og vend dem med den fintsnittede rosenkål.

Smag til med lidt olivenolie, salt og peber, citronsaft og evt. fintrevet citronskal.

Skær løgene i tynde ringe.

Grill surdejsbrødet på grill eller grillpande, eller rist det i ovnen.

Servering: Anret brødet med et tykt lag bønnecreme efterfulgt af avokado-rosenkålssalaten og top med de blancherede rosenkålsblade og løg.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Limabønnepure
  • 250g

    hvide bønner

  • 50ml

    kikærtemayo*

  • salt og peber

  • 15ml

    æble- eller vineddike

  • Grillede brød
  • 250g

    rosenkål

  • 5stk

    avokadoer

  • olivenolie

  • 1stk

    citron (eller 1,5)

  • salt og peber

  • 2stk

    forårsløg eller skalotteløg

  • 10stk

    skiver surdejsbrød

Egnet til vinter

VINTER

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori