Øvelse: Forskellige mængder panering
Kom godt i gang med panering
Traditionelt set handler panering om at skabe sprødhed. Det er skønt, når det knaser!
Det er godt at overveje, om man har den rette mængde af sprødhed til den rette
målgruppe. Selvom sprødhed er dejligt, kan man få for meget knas i munden.
Øvelse
Formål: At få erfaring med hvad forskellige mængder panering gør ved en råvare.
Varighed: 30-60 minutter
A:
- Vend et stykke fisk i mel
- Steg fisken gylden i brusende smør
- Lad fisken dryppe af
- Smag på fisken
B
- Vend et stykke fisk i mel
- Dyp herefter fisken i et sammenrørt æg
- Vend fisken i rasp
- Steg fisken i brusende smør
- Lad fisken dryppe af
- Smag på fisken
C
- Vend et stykke fisk i mel
- Dyp herefter fisken i et sammenrørt æg
- Vend fisken i rasp
- Gentag punkt 2 og 3, så fisken bliver dobbeltpaneret
- Steg fisken i brusende smør
- Lad fisken dryppe af
- Smag på fisken
Læg mærke til forskellen på de 3 stykker fisk – hvilken mængde sprødhed passer til jeres målgruppe?
Idéer til det videre arbejde med panering:
Gentag øvelsen med andre typer kød, fx hakket kød eller koteletkød.
Prøv også at panere fisk og kød med panering, som har fået smage og aromaer tilsat. Se under crumble.
Udover sprødhed på et stykke fisk eller kød, herunder selvfølgelig farsretter, kan crumble bruges som drys til retter – ja og desserter.
Crumble-drysset kan gives med til en ret, som i sig selv ikke har sprødhed, så den spisende selv kan dosere.