Masterclasses om grøn velsmag

Foråret 2023 bød på planteinspiration, velsmag og madglæde, da Planteløftet Masterclass 2023 inviterede landets madprofessionelle indenfor til planterige fagdage på tværs af hele landet.

30 erfarne plante-undervisere, kokke, forskere og passionerede ildsjæle stod sammen med 20 producenter klar til at dele erfaringer, viden og smagsindtryk med de mange deltagere. To af dem, man blandt andet kunne møde, var kokken Mette Dahlgaard fra Falsters Kyst og madkonsulent Rasmus Bredahl.

Se- eller gense deres masterclasses her:

Rasmus Bredahl

Rasmus’ masterclass har fokus er på neurogastronomi, omstilling, multisensorik, smagskrav fra hjernen, umamifokus, design af grønne retter, så hjernen ikke savner kød:

Mette Dahlgaard

Mettes masterclass har fokus på komposition og navngivning af retter med udgangspunkt i sæsonens grøntsager – med særlig fokus på kartoflen, gæstens tryghed, kartoflens egenskaber og anvendelsesmuligheder, grøntsagsteknikker og -tilsmagning:

Planteløftet 2023 er støttet af Fonden for økologisk landbrug.