Spisevenlige pirogger med æg og fetaost

Pirogger

Sådan gør du

DEJ TIL PIROGGER

Bland mel og salt i en stor skål. Skær smørret i små tern og smuldr det ud i melet med fingrene til det ligner pulver.

Hæld mælk i til dejen kan samle sig, og ælt den så sammen i skålen.

Læg film tæt over skålen og sæt i køleskabet i 30 min.

PIROGGER

Steg løg og kartofler ved lav temperatur i olivenolie i en gryde, til løgene er klare og kartoflerne møre. tilsæt hvidløg, timian, persille og koriander og steg yderligere et par minutter.

Tilsæt grønkål og hvidkål og steg, til det falder sammen.

Tilsæt citronskal, karry, flødeost og rå æg.

Bland det grundigt, så æggene tykner.

Fjern fra varmen og lad køle lidt ned.

Tilsæt så fetaost, salt og peber, og bland så det hele godt.

Smag til med salt og peber.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

Rul pirog-dejen ud til den er ca. 3 mm tyk og skær dejen i kvadrater eller udstik dem som cirkler i en passende størrelse (evt. 14x14cm eller 14 c, i diameter).

Pisk et æg og pensl kanterne med æg og læg fyld på midten.

Fold dejen over fyldet og tryk kanterne ekstra godt sammen med en gaffel. Prik enkelte huller i pakken med gaflen, og læg pakken på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl piroggerne med æg, og pynt evt. med sesamfrø, chiafrø eller tørrede urter.

Bag dem i 12-15 min. ved 200 grader almindelig ovn, indtil piroggerne er gyldne og sprøde.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Dej
  • 195g

    hvedemel

  • 2g

    salt

  • 100g

    smør

  • 45g

    mælk

  • Fyld
  • 95g

    løg

  • 115g

    kartofler i tern

  • 5g

    olivenolie

  • 3g

    hvidløg

  • 3g

    timian

  • 3g

    friskhakket persille

  • 2g

    friskhakket koriander

  • 115g

    hakket grønkål

  • 75g

    fintsnittet hvidkål

  • 2g

    revet citronskal

  • 2g

    karrypulver

  • 40g

    flødeost

  • 75g

    æg

  • 155g

    fetaost

  • salt og peber

Passer godt sammen med