Mukimamefalafler
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød linserne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
Hak citrongræsstænglerne fint.
Hak koriander, hvidløg og chili groft.
Riv skallen af den ene lime fint, og pres alle limefrugter.
Blend udblødte kikærter med citrongræs, koriander, hvidløg, chili, mukimamebønner, limeskal – og saft, salt, stødt koriander, kokosmel og olivenolie til en grov fars.
Justér evt. konsistensen med mel eller olie, så den er blød, men formbar.
Form falafler af den blendede masse med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i varm olie.
Tip:
Disse falafler er smukt grønne, og smagen er frisk med stærk asiatisk inspiration.
Dyp dem i tamari eller sød chilisauce, og nyd en frisk salat til med fx dampet broccoli, bønner, små tomater, spæde spirer og urter. De kan også bruges som lækkert fyld i en banh mi-sandwich.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 375g
kikærter
- 2stk
stængler citrongræs
- 75g
frisk koriander
- 15g
hvidløg
- 25g
grøn chili - juster efter styrke
- 750g
mukimamebønner
(bælgede edemamebønner)
- 5stk
lime
- 5tsk
salt
- 19g
stødt koriander
- 50g
kokosmel
- 125ml
olivenolie
evt. lidt hvedemel
neutral olie til stegning