Flækærtefalafler

Flækærtefalafel

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød flækærterne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

Riv squashen groft.

Snit forårsløgene og hak persillen groft.

Blend grøntsager, flækærter og de øvrige ingredienser.

Justér konsistensen med kikærtemel, til falafelfarsen er formbar uden at være tør.

Form falafler af farsen med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i varm olie.

Serveringstip
Spis falaflerne, som de er, og dyp dem i vegansk yoghurtdressing og chilisauce. Eller kom dem i grillede fladbrød med fx salat, agurk, mynte.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 625g

    grønne flækærter

  • 375g

    squash

  • 250g

    forårsløg

  • 125g

    persille

  • 15g

    hvidløg

  • 75g

    sesamfrø

  • 30g

    sumakpulver

  • 15g

    spidskommen

  • 14g

    tørret oregano

  • 30g

    salt

  • 60g

    kikærtemel

  • neutral olie til stegning

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori