Mexibønnefars

Mexibønnefars

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød de sorte bønner i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i friskt vand, til de er helt møre.

Hæld vandet fra bønnerne.

Mos de kogte sorte bønner med en stamper, kartoffelmoser eller et piskeris.

Hak løg, hvidløg og chili.

Skræl og riv de søde kartofler.

Rør grøntsagerne sammen med bønnemosen.

Rist de hele krydderier på en varm tør pande.

Knus de ristede krydderier i en morter eller krydderikværn.

Bland krydderier, kikærtemel og salt i bønnefarsen.

Lad farsen trække og sætte sig i cirka 15 min.

Form farsen til bøffer, deller eller boller, og steg dem sprøde i olie.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 375g

    tørrede sorte bønner

  • 250g

    løg

  • 10g

    hvidløg

  • 25g

    chili - juster efter styrke

  • 750g

    søde kartofler

  • 30g

    spidskommen

  • 5g

    korianderfrø

  • 6g

    røget paprika

  • 70g

    kikærtemel

  • 25g

    salt

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori