Majsdeller med havregryn og krydderurter, hertil focaccia

Majsdeller

Sådan gør du

DAGENS FØR/TIDLIGERE PÅ DAGEN:

FOCACCIABRØD

Rør vand, salt og gær sammen.

Tilsæt durummel og ingridærter, og rør dejen til en blød konsistens.

Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par minutter. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.

Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen.

Dæk dejen til og sæt den på køl natten over. Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur i 3 timer.

Lav huller i dejen med fingrene og drys evt. med tilberedte grøntsager, olivenolie og havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter, til brødet er gyldent og sprødt.

MAJSFRIKADELLER

Blend halvdelen af majsene med ingridærter og hvidløg til en pure, og tilsæt æggene lidt ad gangen.

Hak krydderurterne groft, og vend dem i puréen sammen med de sidste majs, havregryn, bagepulver og tabascosauce.

Smag til med salt og peber, dæk farsen til og lad den trække 1 times tid på køl.

Smag igen farsen til med salt og peber, om nødvendigt, og justér evt. konsistensen. Den må ikke være for tør, og farsen skal helst kunne samle sig.

Form farsen til frikadeller, og brun dem af på panden i olie.

Bag dem færdige i ovnen ved 185 grader i 15 minutter.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Focacciabrød (evt dagen før)
  • 440g

    vand

  • 35g

    gær

  • 15g

    salt

  • 235g

    hvedemel

  • 180g

    durummel

  • 180g

    ingridærter, kogte

  • 10g

    olivenolie

  • 10g

    rosmarin, frisk

  • flagesalt

  • Majsfrikadeller
  • 345g

    majs

  • 215g

    ingridærter, kogte og moste

  • 5g

    hvidløg, presset

  • 105g

    havregryn

  • 10g

    bagepulver

  • 220g

    æg

  • 2g

    tabascosauce

  • 70g

    koriander, friskhakket

  • 70g

    persille, friskhakket

  • 45g

    rapsolie

  • 5g

    salt

  • 2g

    peber

Passer godt sammen med