Lun brødsalat med citrus og oliven

Sådan gør du
- Kog byg- eller emmerkornene møre i let-saltet vand.
- Lad dem dryppe godt af.
- Skær peberfrugterne i både.
- Skær løg og tomater i kvarte.
- Bræk brødet i grove stykker, og kom det i en stor bradepande sammen med peberfrugter, løg, tomater og kikærter.
- Drys olivenolie over og drys med havsalt.
- Bag brød og grøntsager ved 210°C i 20-25 min.
- Lad grøntsager og brød køle af.
- Hak persillen groft.
- Bryd salaten groft.
- Vend de bagte grøntsager og brød med kogte korn, citrussaft, persille, oliven.
- Anret brødsalaten ovenpå hjertesalaten.
Ingredienser
250 g hele byg - eller emmerkorn
650 g røde peberfrugter
250 g løg
1 kg store tomater
500 g daggammelt, tørt brød
250 g kogte kikærter
150 ml olivenolie
havsalt
40 ml citronsaft
70 ml appelsinsaft
50 g bredbladet persille
100 g sorte eller grønne oliven uden sten
350 g hjertesalat
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.