Lun brødsalat med citrus og oliven

Brødsalat
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

  1. Kog byg- eller emmerkornene møre i let-saltet vand.
  2. Lad dem dryppe godt af.
  3. Skær peberfrugterne i både.
  4. Skær løg og tomater i kvarte.
  5. Bræk brødet i grove stykker, og kom det i en stor bradepande sammen med peberfrugter, løg, tomater og kikærter.
  6. Drys olivenolie over og drys med havsalt.
  7. Bag brød og grøntsager ved 210°C i 20-25 min.
  8. Lad grøntsager og brød køle af.
  9. Hak persillen groft.
  10. Bryd salaten groft.
  11. Vend de bagte grøntsager og brød med kogte korn, citrussaft, persille, oliven.
  12. Anret brødsalaten ovenpå hjertesalaten.
Udskriv opskrift

Ingredienser

250 g hele byg - eller emmerkorn
650 g røde peberfrugter
250 g løg
1 kg store tomater
500 g daggammelt, tørt brød
250 g kogte kikærter
150 ml olivenolie
havsalt
40 ml citronsaft
70 ml appelsinsaft
50 g bredbladet persille
100 g sorte eller grønne oliven uden sten
350 g hjertesalat

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.