Lun brødsalat med citrus og oliven

Brødsalat

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Kog byg- eller emmerkornene møre i let-saltet vand.

Lad dem dryppe godt af.

Skær peberfrugterne i både.

Skær løg og tomater i kvarte.

Bræk brødet i grove stykker, og kom det i en stor bradepande sammen med peberfrugter, løg, tomater og kikærter.

Drys olivenolie over og drys med havsalt.

Bag brød og grøntsager ved 210°C i 20-25 min.

Lad grøntsager og brød køle af.

Hak persillen groft.

Bryd salaten groft.

Vend de bagte grøntsager og brød med kogte korn, citrussaft, persille, oliven.

Anret brødsalaten ovenpå hjertesalaten.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 250g

    hele byg - eller emmerkorn

  • 650g

    røde peberfrugter

  • 250g

    løg

  • 1000g

    store tomater

  • 500g

    daggammelt, tørt brød

  • 250g

    kogte kikærter

  • 150ml

    olivenolie

  • havsalt

  • 40ml

    citronsaft

  • 70ml

    appelsinsaft

  • 50g

    bredbladet persille

  • 100g

    sorte eller grønne oliven uden sten

  • 350g

    hjertesalat

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

I samme kategori