Brødsauce vierge
Sådan gør du
Del brødet i mindre stykker, og rist det i ovnen 10 min. ved 180°C, til det er let gyldent og endnu ikke helt tørt.
Skær tomaterne i tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Skyl kapers og lad dem dryppe godt af.
Riv det gule af citronskallen fint, og pres citronerne.
Hak koriander og persille eller basilikum.
Vend tomater, løg, hvidløg, kapers, appelsinsaft, citronsaft og -skal, med brød og olivenolie. Konsistensen skal være våd og saucelignede.
Smag til med salt, peber, friske koriander, persille eller basilikum samt friske eller tørrede korianderfrø
Servér med garniture – kogte nye kartofler om sommeren, råstegte artiskokker om efteråret eller dampet selleri om vinteren.
Tip: Alle ingredienserne til saucen kan gøres klar i forvejen fx dagen før. Men vent med at blande krydderurter og citrussaft sammen, til tæt på det tidspunkt saucen skal serveres, da syren ellers kan gøre den friske grønne farve i krydderurterne kedelige og brune.
Der bliver i alt 1,8 kg sauce
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 250g
daggammelt, tørt brød
- 500g
tomater
- 100g
skalotteløg
- 5g
hvidløg
- 60g
saltede kapers
- 70ml
citronsaft
- 2stk
citron, skal og saft
- 500ml
olivenolie
salt og peber
- 40g
frisk koriander
- 50g
frisk persille eller basilikum
- 2tsk
friske eller tørrede korianderfrø