Brødsauce vierge

Brødsauce vierge

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Del brødet i mindre stykker, og rist det i ovnen 10 min. ved 180°C, til det er let gyldent og endnu ikke helt tørt.

Skær tomaterne i tern.

Hak løg og hvidløg fint.

Skyl kapers og lad dem dryppe godt af.

Riv det gule af citronskallen fint, og pres citronerne.

Hak koriander og persille eller basilikum.

Vend tomater, løg, hvidløg, kapers, appelsinsaft, citronsaft og -skal, med brød og olivenolie. Konsistensen skal være våd og saucelignede.

Smag til med salt, peber, friske koriander, persille eller basilikum samt friske eller tørrede korianderfrø

Servér med garniture – kogte nye kartofler om sommeren, råstegte artiskokker om efteråret eller dampet selleri om vinteren.

Tip: Alle ingredienserne til saucen kan gøres klar i forvejen fx dagen før. Men vent med at blande krydderurter og citrussaft sammen, til tæt på det tidspunkt saucen skal serveres, da syren ellers kan gøre den friske grønne farve i krydderurterne kedelige og brune.

Der bliver i alt 1,8 kg sauce

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 250g

    daggammelt, tørt brød

  • 500g

    tomater

  • 100g

    skalotteløg

  • 5g

    hvidløg

  • 60g

    saltede kapers

  • 70ml

    citronsaft

  • 2stk

    citron, skal og saft

  • 500ml

    olivenolie

  • salt og peber

  • 40g

    frisk koriander

  • 50g

    frisk persille eller basilikum

  • 2tsk

    friske eller tørrede korianderfrø

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

I samme kategori