Kartoffelmad – smørrebrød

Kartoffelmad

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Miso-mayo

Blend misoen sammen med sojasauce, æbleeddike, sukker og finthakkede fermenterede citrusfrugter til en ensartet masse (alternativt fintrevet skal og saft fra appelsinerne).

Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender videre, til konsistensen er lind som mayonnaise.

Aioli med sort hvidløg

Mos, riv, blend eller hak det sorte hvidløg.

Pisk æggeblommerne med eddike og lidt salt.

Tilsæt olie i en tynd stråle, og pisk til en tyk mayonnaise.

Tilsæt sort hvidløg-puré, og smag til med sojasauce og evt. mere eddike, citron, salt og/eller mere hvidløg.

Tip: Hvis der skal mere power på hvidløgssmagen, kan tilsættes mere sort hvidløg, lidt fintrevet frisk hvidløg eller puré af bagte hvidløg. Puré af bagte hvidløg kan også bruges i stedet for sorte hvidløg.

Umamistøv

Vend de to slags frø sammen, og rist dem i ovnen ved 180 °C i ca. 15 min. til de er gyldne.

Lad dem køle af, og blend dem med salt til et fint støv.

Sprøde løgringe

Skær løgene i tynde skiver, og kom dem i en skål med iskoldt vand.

Stil dem på køl i 15-30 min.

Afdryp løgringene godt, og vend dem i hvedemel.

Fritér løgringene gyldne og sprøde i olie i 3-4 min.

Afdryp løgringene på fedtsugende papir

Servering:

Skær kartoflerne i halve eller skiver. Fordel lidt miso-mayo på rugbrød, og arranger kartoflerne ovenpå. Kom 3-4 dutter sort aioli på kartoflerne, drys med umami-støv, og top med karse og sprøde løg.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Misomayo (ca. 1 liter)
  • 375g

    lys misopasta

  • 90ml

    soyasauce

  • 70ml

    æbleeddike

  • 15g

    sukker

  • 225g

    fermenterede citrusfrugter* eller

  • 3 appelsiner

  • 375ml

    neutral olie

  • Aioli med sort hvidløg (ca. 2,8 dl)
  • 10g

    sorte hvidløg

  • 40g

    æggeblommer

  • 4tsk

    eddike eller citronsaft

  • 250ml

    neutral olie

  • 2tsk

    sojasauce eller tamari

  • Umamistøv
  • 135g

    sesamfrø

  • 150g

    hørfrø

  • 15g

    fint salt

  • Sprøde løgringe (ca. 200 g)
  • 250g

    løg

  • 150g

    hvedemel

  • neutral olie til fritering

  • Samlet kartoffelmad
  • 250ml

    misomayo (se ovenfor)

  • 10stk

    skiver rugbrød

  • 1250g

    kogte små kartofler

  • 125ml

    aioli med sort hvidløg (se ovenfor)

  • 125ml

    umami-støv (se ovenfor)

  • 1stk

    lille bakke karse

  • 125g

    sprøde løgringe (se ovenfor)

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

I samme kategori