Indisk karrysovs til boller eller andet

Karrysauce i skål

Sådan gør du

Steg porreskiverne blanke i smør.

Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen og ingefær.

Rist et par minutter.

Tilsæt gulerødder og knoldselleri, og vend grønsager og krydderier grundigt sammen.

Tilsæt vand, linser og kokosmælk, og kog sovsen, til den tykner let, og linserne er møre og let udkogte i ca. 15 minutter.

Tilsæt salt, peber og hakket koriander.

Giv sovsen et opkog.

Sluk og tilsæt yoghurten.

Smag til og server sammen med grøn version af boller i karry.

Der bliver ca. 5 kg. sovs.

Portionsstørrelse: 100 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 60g

    olie

  • 1080g

    porre i skiver, 1 cm

  • 80g

    hvidløg, finthakket

  • 22g

    karry

  • 28g

    spidskommen

  • 70g

    ingefær, finthakket

  • 700g

    gulerødder i tern 1x1 cm

  • 700g

    knoldselleri i tern 1x1 cm

  • 1050g

    kikærtevand/grøntsagsfond

  • 420g

    røde linser

  • 560g

    kokosmælk

  • 25g

    salt

  • 7g

    friskkværnet peber

  • 500g

    yoghurt naturel 1,5 %

  • 100g

    koriander, frisk og grofthakket

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 415 kj
Protein 3,86 g 16 E%
Kulhydrat 8,99 g 40 E%
Fedt 5,04 g 44 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med