Fuldkornskikærtebrød (Socca)

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.

Lad det stå i 30 minutter, så al væsken absorberes i ærtemelet.

Når der er 15 minutter tilbage af hviletiden, varmer du ovnen op til 230 grader.  Kom en gastrobakke eller alm. pande, der kan tåle ovn, med i ovnen.

Kort inden hviletiden er ovre, tager du gastroen/panden ud af ovnen, og smører den med et lag olivenolie.

Hæld kikærtemassen på og stil panden tilbage i ovnen.

Bag brødet i ca. 20-22 minutter, indtil det er sprødt i kanterne og mørk i farven.

Lad det køle lidt af, og skær det så ud i små skiver og server til dip, snacks eller som tilbehør til gryderetter!

Portionsstørrelse:  80 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 1000g

    kikærtemel

  • 550g

    fuldkornsmel

  • 2500g

    vand

  • 100g

    olivenolie

  • 10g

    fint salt

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 567 kj
Protein 6,36 g 19 E%
Kulhydrat 15,7 g 59 E%
Fedt 3,17 g 21 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med