Grøn version af boller i karry

Grønne boller i karry på tallerken

Sådan gør du

OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Indisk karrysovs til boller eller andet.

Grønne boller

Dag 1

Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.

Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.

Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed.

Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.

Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.

Dag 2

Smør hulbakkerne med fedtspray.

Form farsen i boller a 45 g (3 stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.

Damp 50% 150 grader i 20 minutter.

Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.

Portioner bollerne 3 stk pr person (120 g) og hæld den brændvarme sovs over (100 g).

Server med  50 g kogt perlespelt og fx ingefærsyltede gulerødder eller en god chutney.

Portionsstørrelsen: 120 g boller, 50 g perlespelt

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

    Hakket grøntsagsblanding
  • 1500g

    kogte store hvide bønner

  • eller smørbønner (de skal stadig have bid)

  • 400g

    blomkål med stok delt i 6-8 både

  • 250g

    grønne ærter

  • 100g

    bladselleri i hele stænger

  • 40g

    hele forårsløg

  • Boller
  • 2100g

    kogt grøntsagsblanding ( se ovenfor)

  • 1600g

    kogt hvid quinoa (stadig med bid)

  • 360g

    hvedemel

  • 360g

    hvederasp

  • 260g

    lys soya

  • 20g

    salt

  • 6g

    friskkværnet peber

  • 900g

    hele æg

  • Tilbehør
  • 2500g

    kogt perlespelt

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 635 kj
Protein 7,68 g 21 E%
Kulhydrat 21,9 g 61 E%
Fedt 2,68 g 16 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med