Grønne falafler i hjemmelavet pitabrød

falafler i pitabrød

Sådan gør du

PITABRØD

Opløs gæren i mælk, før der tilsættes hvedemel og salt.

Ælt dejen sammen i en røremaskine ved lav hastighed i 2 minutter – herefter ved høj hastighed, indtil dejen begynder at slippe siden af røreskålen.

Tilsæt olie og fortsæt æltning ved høj hastighed i 5-10 minutter.

Lad dejen hvile 1 time på køl.

Tænd ovnen på 300 grader.

Udrul dejen til en tykkelse på 3 mm, og udstik dejen i cirkler med en diameter på 7 cm. Hvis du ikke har en kage/dejform, kan en skål bruges.

Bag pitabrødene ved 300 grader i 5-7 minutter til de blæser op og får lidt farve.

FALAFLER

Hak edemame-bønner, koriander, persille og hvidlød groft i en foodprocessor.

Kom bønne/urteblandingen i en stor skål og tilsæt tabasco, olie, rasp, hvedemel, spidskommen, lime og salt, og rør til en ensartet, cremet fars.

Opvarm rigeligt olie i en tykbundet gryde eller på en pande. Start med at stege en prøve-falafel for at teste smagen og tilsæt evt. flere krydderier, hvis nødvendigt.

Form runde falafler med en ske eller en ice scooper, og steg dem i den varme olie (maks 150 grader), til de er gyldenbrune og sprøde.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Pitabrød
  • 400g

    vand

  • 20g

    gær

  • 435g

    hvedemel

  • 220g

    durummel

  • 30g

    rapsolie

  • 10g

    salt

  • Falafler
  • 550g

    edemamebønner

  • 9g

    koriander, friskhakket

  • 9g

    bredbladet persille, friskhakket

  • 9g

    hvidløg, presset

  • 15g

    limesaft, friskpresset

  • 45g

    rasp

  • 25g

    hvedemel

  • 3g

    tabascosauce

  • 20g

    olivenolie

  • 10g

    spidskommen, stødt

  • 10g

    salt

Passer godt sammen med