Grøn version af boller i tomatsauce

Sådan gør du

Grønne boller – Dag 1

Hak bønner, blomkål, ærter, selleri, forårsløg, timian og basilikum i kødhakker med hulstørrelse 5mm.

Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.

Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.

Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.

Dag 2

Smør hulbakkerne med fedtspray.

Form farsen i boller a 40g (3stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.

Damp 50% 150 grader i 20 minutter.

Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.

Tomatsovs/Ratatouillebunke halve tomater

Vend aubergine og peber med olivenolie, salt og peber.

Bag i ovnen ca. 10 minutter ved 200 grader, så grønsagerne bliver let brændte.

Steg løg og hvidløg i olie, og tilsæt tomat og vand.

Kog sovsen ca 10 minutter.

Tilsæt de bagte grønsager, og kog igen 10 minutter.

Tilsæt kapers og koriander, og smag til med salt og peber.

Portioner bollerne 3 stk pr person (120g) og hæld den varme tomatsovs/ratatouille over (170g).

Server med 100g kogte pasta penne og 20g revet ost.

Portioner til kølemad:

3 boller a 40/30g per person

170g ratatouille per person

4 person pr bakke.

100g pasta per pers

20g revet ost per pers

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Grønne boller
  • 625g

    kogte limabønner

  • (de skal stadig have bid)

  • 150g

    blomkål med stok delt i 6-8 både

  • 75g

    grønne ærter

  • 25g

    bladselleri i hele stænger

  • 40g

    hele forårsløg

  • 10g

    hakket timian

  • 15g

    hakket basilikum

  • 800g

    kogt quinoa (stadig med bid)

  • 120g

    hvedemel

  • 120g

    rasp

  • 60g

    lys soya

  • 10g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 300g

    hele æg

  • Tomatsovs/ratatouille
  • 400g

    auberginer i tern 3x3 cm

  • 250g

    peberfrugter i tern 3x3 cm

  • 50g

    olivenolie

  • salt

  • peber

  • 300g

    løg i tern 2x2 cm

  • 8g

    hvidløg, finthakket

  • 1200g

    tomater, hakkede

  • 800ml

    vand

  • 100g

    kapers, finthakket

  • 20g

    koriander, finthakket

  • 5g

    salt

  • 3g

    peber

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 520 kj
Protein 6,122 g 20 E%
Kulhydrat 18,81 g 61 E%
Fedt 2,066 g 15 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori