Foccacia madbrød

Sådan gør du

Rør vand, salt og gær sammen.

Tilsæt durummel og kikærtemel og rør dejen til en blød konsistens.

Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par min. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.

Foccaciabrød

Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen.

Sæt det tildækket på køl natten over.

Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur. I så fald skal den have lidt kortere hævetid, ca. 3 timer.

Lav huller i dejen med fingrene og drys med tilberedte grønsager, olivenolie og havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min, til brødet er gyldent og sprødt.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 400ml

    lunkent vand

  • 6g

    havsalt

  • 30g

    gær

  • 150g

    durummel tipo 00

  • 150g

    kikærtemel

  • 200g

    hvedemel

  • 8g

    rosmarin eller anden krydderurt

  • 50g

    olivenolie

  • 6g

    flagesalt

  • 200g

    blandede tilberedte grønsager

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 795 kj
Protein 5,051 g 11 E%
Kulhydrat 27,8 g 59 E%
Fedt 5,951 g 28 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori